04/05/2019 - Filmvoorstelling De Wilde Stad


 saskia vandenberg    31 mrt 2019 : 10:54
 Niets    Informatief

Zaterdag 4 mei Filmvoorstelling De Wilde Stad om 19:00 uur in de Aula Geertrui Cordeys van het Begijnhof Diest

Zaterdag 4 mei Filmvoorstelling De Wilde Stad om 19:00 uur in de Aula Geertrui Cordeys van het Begijnhof Diest
Filmvoorstelling De Wilde Stad
Filmvoorstelling De Wilde Stad

De Milieuraad van Diest en Natuurpunt Diest nodigen u van harte uit voor deze filmvoorstelling.

Natuur is overal. Ook waar je het niet zou verwachten, zoals in de stad. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of een moeras. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Naast verwilderde huiskatten, verdwaalde meeuwen en onvermijdelijke ratten, is de stad ook een thuis voor tal van exoten zoals halsbandparkieten, Amerikaanse kreeftjes of nijlganzen.

De kat Abatutu neemt de kijker mee op een ontdekkingstocht door de wildernis van Amsterdam in een verhaal vol verrassende plotwendingen en avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waarin de mens nu eens niet centraal staat.
'De Wilde Stad' is na 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland: natuur in de delta' de derde film over natuur in Nederland. De filmmakers werkten samen met een team biologen meer dan 3 jaar aan de film. Het resultaat is niet minder dan een openbaring waardoor je nooit meer hetzelfde naar de stad zal kijken. De film is geschikt voor het hele gezin.

De opbrengst van de film komt ten goede aa het Reservatenfonds van Natuurpunt, waaruit de aankoop van nieuwe gronden wordt gefinancierd.

Inkom: 5 euro voor Natuurpunt-leden/6.50 voor niet-leden
Wanneer? Zaterdag 04/05/2019 van 19u00 tot 22u00
Waar? Aula Geertrui Cordeys Begijnhof. Infirmeriestraat Op het Begijnhof, 3290 Diest
Contact Saskia van den Berg.
berglinden@qsources.be
0478 96 01 71