Natuurpunt en Toyota

Natuurpunt en Toyota samen op weg voor meer natuur voor iedereen!

Toyota Carlogo

Op 18 juni 2005 werd een samenwerkingsverband gelanceerd tussen Toyota en Natuurpunt! We hebben goede redenen om met de Japanse autobouwer 'op weg' te gaan, maar we beseffen ook dat de keuze niet voor iedereen evident is. Op deze pagina motiveren we dus onze enthousiaste samenwerking!  

Ecologie én economie, een duurzame keuze!
Ecologie en economie hoeft geen patstelling te zijn. Integendeel zelfs. Het behoud van de aarde voor de toekomstige generaties is nu een bekommernis van burgers, overheden én bedrijfsleven! We staan voor de uitdaging om een balans te vinden tussen het welzijn van mensen, economische welvaart en ecologische kwaliteit, met andere woorden voor duurzaam ondernemen. Steeds meer bedrijven, zoals Toyota, beseffen dit en nemen hun verantwoordelijkheid op, zowel in het ondernemerschap als in het steunen van (lokale) projecten. Natuurpunt wil dit engagement stimuleren en nieuwe oplossingen aanreiken! Het partnerschap is een unieke kans voor mens en natuur in Diest!  

Natuur voor iedereen!
Natuurpunt streeft naar meer en betere natuur. Maar ook naar een natuur die voor iedereen toegankelijk is! Om van te genieten, om tot rust te komen, te wandelen, zelfs om er een handje in toe te steken! Met de steun van Toyota kan Natuurpunt méér natuur beschermen, en hebben we ook de middelen om de inwoners van Diest en haar ruime omgeving hiervan te laten genieten! Samen met de vrijwilligers onderhoudt Natuurpunt in Diest vier natuurgebieden, legt wandelpaden aan, plaats informatieborden, organiseert tal van geleide wandelingen, enzovoorts!  

Toyota in versnelling? Toyota engageert zich in de omgeving van het Toyota Parts Centre Europe te Diest, en ook in het Toyota Vehicle Logistics Centre te Zeebrugge. Natuurpunt en Toyota willen de samenwerking de volgende jaren verder uitbouwen! Op Werkfolk voorziet het bedrijf materiële hulp, het gebruik van haar communicatiekanalen, en het betrekken van haar medewerkers. Om de handen uit de mouwen te steken, of gewoon te komen genieten van het festival!