Eddy Keuninckx    20 okt. 2013 : 17:00
 Niets    Informatief

20/10/2013 - Dag van de Trage Weg 2013

Beste mensen,

De herfst is begonnen. Dus doe een dikke jas aan en je stapschoenen en laat de herfstwind alle muizenissen uit je hoofd weg blazen. Na een verfrissende herfstwandeling kun je er de volgende week weer vol goede moed tegenaan. En ontdek meteen allerlei mooie plekken in Molenstede-Diest. Want nu zondag wandelen we over trage wegen in Molenstede.

Dag van de Trage Weg is een campagne van Trage Wegen VZW. Doel van de campagne: trage wegen terug toegankelijk maken en mensen overtuigen van het belang van trage wegen. Want hoewel de nood aan trage wegen groot is,  ze blijven bedreigd. 

Ze verdwijnen door te weinig onderhoud, inname of de toenemende verkeersdruk. Trage wegen zijn veilige en aangename manieren om je te voet of per fiets te verplaatsen.In Molenstede benadrukken we het historische belang van trage wegen. De wegen die we nu zondag bewandelen zijn vaak al honderd jaren oud maar raakte in de vergetelheid. Door het plaatsen van bordjes met daarop de historische gegevens en een naam van de weg willen we deze oude voet- en kerkepaden behouden voor de toekomst.

Behalve dat we de trage wegen graag willen behouden en bekend maken, willen we u ook graag een aangename middag bezorgen. Dus laten we u mooie plekken zien, vertellen we enkele wetenswaardigheden en verwennen we u achteraf met een drankje.


Dus: graag tot ziens 
nu zondag 20 oktober om 14.00 uur in de loods van Natuurpunt aan de Turnhoutsebaan in Molenstede.

Deelname 2 € (kinderen gratis), 
Namens: Natuurpunt Diest, 
Landelijk Gilde Molenstede en 
Heemkring Molenstede